Forester

Istražite svoj svijet

Krenuti na putovanje ne znači ostaviti sve za sobom. Ostanite povezani, ali bez ometanja, zahvaljujući intuitivnoj tehnologiji jednostavnoj za uporabu. Forester e-BOXER nudi vam sustav za informiranje i zabavu, navigaciju i audiosustav kojima možete upravljati dodirom prsta ili glasom. Zahvaljujući sustavu Driver Monitoring System (DMS)*1, novoj tehnologiji prepoznavanja lica, automobil otkriva znakove umora ili rastresenosti te prepoznaje do pet vozača memoriranjem njihovih postavki vožnje.

Vanjska oprema

LED svjetla s automatskim prilagođavanjem visine

Prednja LED svjetla s automatskim prilagođavanjem visine slijede pokrete upravljača, čime se poboljšava vidljivost tijekom noćne vožnje. Nove boje prednjih svjetala dodatno naglašavaju njihov karakterističan dizajn u obliku slova C.

18-inčni aluminijski kotači*2

Čvrsti 18-inčni aluminijski kotači s gumama 225/55R18.

Prednja LED svjetla za maglu

Funkcionalna i sportska prednja LED svjetla za maglu sa širokim snopom svjetlosti omogućuju bolju vidljivost noću ili u nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Prednja rešetka

Šesterokutna rešetka, odvažnog i sofisticiranog izgleda, pojačava dojam robusnosti automobila zahvaljujući novom agresivnom i modernom dizajnu prednjih svjetala koji nadopunjuje sportski izgled prednjeg dijela automobila.

Stražnja LED svjetla

Stražnja svjetla, s novim dizajnom u obliku slova „C“, daju novom Foresteru istovremeno prepoznatljiv i funkcionalan izgled.

Krovni nosači

Krovni nosači još su lakše dostupni zahvaljujući protukliznoj stepenici bočne zaštite vrata. Zahvaljujući jednostavnim vodilicama za užad krovni nosači na Foresteru još su funkcionalniji, što vam omogućuje potpuno sigurno prevoženje svega što poželite.

Unutarnja oprema

Automatski dvozonski klimatizacijski sustav

Ova je funkcija korisna za održavanje željene temperature u kabini. Naime, omogućuje postavljanje i održavanje različitih temperatura na vozačevoj i suvozačevoj strani. Zadani način rada i zadana temperatura prikazuju se na višenamjenskom zaslonu od 6,3”.

USB utori za putnike na prednjim i stražnjim sjedalima

Putnici na prednjim i stražnjim sjedalima raspolažu utorima za USB za brzo i učinkovito punjenje svojih uređaja.

Džepovi za stvari s odvojenim odjeljcima

Džepovi za stvari s odvojenim odjeljcima omogućuju jednostavno odlaganje časopisa, pametnih telefona ili tableta.

Tipka za memoriranje položaja sjedala*1

Funkcija memoriranja položaja sjedala vozača povezana je s položajem retrovizora te tako pruža veću udobnost tijekom vožnje. Ujedno, tijekom vožnje unatrag retrovizor na suvozačevim vratima automatski se naginje prema dolje što osigurava bolju preglednost tijekom vožnje.

Sustav ventilacije u stražnjem dijelu

Ventilacijski otvori za putnike na stražnjim sjedalima smješteni su iza središnje konzole za još ugodnija putovanja.

Subaru Advanced Technologies: Driver Monitoring System (DMS)*1

Driver Monitoring System, odnosno sustav za praćenje stanja vozača jest nova tehnologija prepoznavanja lica koja, preko odgovarajuće kamere, otkriva moguće znakove umora ili nepažnje vozača te ga o tome upozorava svjetlećom lampicom i zvučnim signalom. Sustav prepoznaje do pet vozača, neovisno o dobi i tjelesnoj građi, i osigurava udobnu i personaliziranu vožnju.

Automatsko prilagođavanje postavki

Sustav prepoznaje do pet vozača, neovisno o dobi i tjelesnoj građi, i automatski podešava položaj sjedala, vanjske retrovizore i klimatizacijski sustav u skladu s unaprijed zadanim postavkama vozača.

Automatsko prilagođavanje položaja retrovizora

DMS prilagođava položaj retrovizora ovisno o unaprijed zadanim postavkama vozača.

Podaci o vozilu prikazani na zaslonu

Sustav pruža vozaču najnovije podatke preko višenamjenskog zaslona, što uključuje i podatke o potrošnji goriva.

Klimatizacijski sustav s unaprijed zadanim postavkama

DMS pohranjuje i vraća posljednje postavke za podešavanje klimatizacijskog sustava, koje je prethodno pohranio svaki vozač, te tako omogućuje ugodnu i personaliziranu temperaturu zraka unutar kabine.

Upozoravanje

Kada sustav DMS očita da je vozač skrenuo pogled s ceste na duže vrijeme ili da su mu kapci duže zatvoreni, te znakove tumači kao ometanje ili umor i upozorava vozača zvučnim signalom i svjetlećom lampicom na višenamjenskom zaslonu.

X-MODE

Otkrijte mogućnosti novog Forestera s najnovijom verzijom funkcije X-MODE, koja se serijski nalazi u svim paketima opreme. Odaberite način rada [SNOW/DIRT] za skliske površine prekrivene snijegom, zemljom ili šljunkom ili način rada [D.SNOW/MUD] za posebno zahtjevne ceste na kojima bi kotači mogli zaglaviti, primjerice u dubokom snijegu ili blatu.

SI-DRIVE

Odaberite način rada Intelligent za umjerenu, jednoliku i glatku vožnju ili način rada Sport za trenutačan odziv papučice gasa te sportski način vožnje pri svim brzinama. Osim toga, na zavojitim cestama funkcija e-Active Shift Control omogućuje sportskiju vožnju automatskim mijenjanjem brzine, ako je to potrebno, kako bi se održao visok broj okretaja, što pridonosi snažnom ubrzanju na izlasku iz zavoja.


*1 Dostupno u verzijama STYLE, PREMIUM i 4DVENTURE.
Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu i opreznu vožnju te poštivanje prometnih pravila. Nemojte se potpuno oslanjati na Driver Monitoring System. Funkcije tog sustava u nekim okolnostima mogu biti ograničene. Potpune informacije o funkcioniranju i ograničenjima sustava potražite u korisničkom priručniku. Dodatne informacije zatražite od svojeg pouzdanog zastupnika za Subaru. Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu i opreznu vožnju. Za vrijeme vožnje nemojte dodirivati zaslon osjetljiv na dodir. Ovisno o pojedinoj zemlji, usluge komunikacije mogu se naplaćivati.
*2 Dostupno u verzijama PREMIUM i 4DVENTURE (s različitim dizajnom).

© SUBARU CORPORATION. Sva prava pridržana. | Subaru Italia S.p.A.
Sjedište; Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Temeljni kapital: 2.600.000 €
Upravno sjedište: via Montefeltro 6/A – 20156 Milano
Društvo je podređeno upravljanju i usklađivanju društva Subaru Europe N.V/S.A
P.IVA 01188480220 Dioničko društvo s jednim članom društva.