Forester e-BOXER

Istražite svoj svijet

Samo zato što putujete ne znači da morate sve ostaviti iza sebe. Sada je tu tehnologija koja vam omogućuje da budete povezani i umreženi, ali koja vas ne ometa u vožnji i koja je, pritom, intuitivna i jednostavna za korištenje. Forester nudi sustav za informiranje, zabavu, navigaciju te audio-sustav kojim možete upravljati jednim dodirom prsta ili čak svojim glasom. Zahvaljujući mogućnosti povezivanja s pametnim telefonom Apple CarPlay*1 i Android Auto*1, uvijek ćete uživati u svojoj muzici.

Vanjska oprema

LED svjetla s automatskim prilagođavanjem visine

Prilagodljiva prednja LED svjetla (SRH) s automatskim prilagođavanjem visine kombiniraju kratka i duga svjetla. Pri okretanju upravljača smjer snopa svjetlosti iz prednjih svjetala prati pomicanje samog upravljača, čime se osigurava najbolja vidljivost u zavoju tijekom noćne vožnje.

18-inčni aluminijski naplaci*2

Čvrsti 18-inčni aluminijski naplaci s gumama 225/55R18.

Prednja LED svjetla za maglu

Funkcionalna i sportska prednja LED svjetla za maglu sa širokim snopom svjetlosti omogućuju bolju vidljivost noću ili u nepovoljnim vremenskim uvjetima.

Stražnja LED svjetla

Stražnja svjetla, s novim dizajnom u obliku slova „C“, daju novom Foresteru istovremeno prepoznatljiv i funkcionalan izgled.

Krovni nosači

Krovni nosači su još lakše dostupni zahvaljujući protukliznoj stepenici bočne zaštite vrata. Jednostavne vodilice za užad olakšavaju pričvršćivanje užadi čime se osigurava sigurni prijenos svih predmeta.

Unutarnja oprema

Automatski dvozonski klimatizacijski sustav

Ova je funkcija korisna za održavanje željene temperature u kabini. Naime, omogućuje postavljanje i održavanje različitih temperatura na vozačevoj i suvozačevoj strani. Zadani način rada i zadana temperatura prikazuju se na višenamjenskom zaslonu od 6,3".

USB utori za putnike na prednjim i stražnjim sjedalima

Putnici na prednjim i stražnjim sjedalima raspolažu četirima utorima za USB za brzo i učinkovito punjenje svojih uređaja.

Džepovi za stvari s odvojenim odjeljcima

Džepovi za stvari s odvojenim odjeljcima omogućuju jednostavno odlaganje časopisa, pametnih telefona ili tableta.

Tipka za memoriranje položaja sjedala*3

Funkcija memoriranja položaja sjedala vozača povezana je s položajem retrovizora te tako pruža veću udobnost tijekom vožnje. Ujedno, tijekom vožnje unatrag retrovizor na vozačevim vratima automatski se naginje prema dolje što osigurava bolju preglednost tijekom vožnje.

Sustav ventilacije u stražnjem dijelu

Ventilacijski otvori za putnike na stražnjim sjedalima smješteni su iza središnje konzole za još ugodnija putovanja.

Subaru Advanced Technologies: Driver Monitoring System (DMS)*3

Driver Monitoring System, odnosno sustav za praćenje stanja vozača jest nova tehnologija prepoznavanja lica koja, preko odgovarajuće kamere, otkriva moguće znakove umora ili nepažnje vozača te ga o tome upozorava svjetlećom lampicom i zvučnim signalom.

Automatsko prilagođavanje položaja sjedala

Sustav prepoznaje do pet vozača, neovisno o dobi i tjelesnoj građi, i automatski prilagođava položaj sjedala pomoću unaprijed zadanih postavki vozača.

Automatsko prilagođavanje položaja retrovizora

DMS prilagođava položaj retrovizora ovisno o unaprijed zadanim postavkama vozača.

Podaci o vozilu prikazani na zaslonu

Sustav pruža vozaču najnovije podatke preko višenamjenskog zaslona, što uključuje i podatke o potrošnji goriva.

Klimatizacijski sustav s unaprijed zadanim postavkama

DMS pohranjuje i vraća posljednje postavke za podešavanje klimatizacijskog sustava, koje je prethodno pohranio svaki vozač, te tako omogućuje ugodnu i personaliziranu temperaturu zraka unutar kabine.

Upozoravanje

Kada sustav DMS očita da je vozač skrenuo pogled s ceste na duže vrijeme ili da su mu kapci duže zatvoreni, te znakove tumači kao ometanje ili umor i upozorava vozača zvučnim signalom i svjetlećom lampicom na višenamjenskom zaslonu.


*1 Apple CarPlay zaštitni je znak tvrtke Apple Inc., registriran u SAD-u i drugim zemljama. Android i Android Auto zaštitni su znakovi tvrtke Google Inc.
*2 Dostupno u verziji PREMIUM
*3 Dostupno u verzijama STYLE i PREMIUM.
Vozač je uvijek odgovoran za sigurnu i opreznu vožnju te poštivanje prometnih pravila. Nemojte se potpuno oslanjati na Driver Monitoring System. Funkcije sustava u nekim okolnostima mogu biti ograničene. Potpune informacije o načinu rada i mogućim ograničenjima sustava potražite u korisničkom priručniku. Dodatne informacije zatražite od svojeg pouzdanog zastupnika za Subaru.

© SUBARU CORPORATION. Sva prava pridržana. | Subaru Italia S.p.A.
Sjedište; Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Temeljni kapital: 2.600.000 €
Upravno sjedište: via Montefeltro 6/A – 20156 Milano
Društvo je podređeno upravljanju i usklađivanju društva Subaru Europe N.V/S.A
P.IVA 01188480220 Dioničko društvo s jednim članom društva.