BRZ

Motor Boxer

SUBARU BRZ postavlja nove standarde izvrsnosti kad govorimo o preciznoj i zabavnoj vožnji, a sve to zahvaljujući MOTORU BOXER SUBARU nove generacije. Ovaj motor od 2,0 litara kompaktniji je i postavljen niže i bliže vozaču. Prvi je motor ovog tipa koji ima izravno ubrizgavanje, što mu poboljšava odziv i učinkovitost potrošnje goriva. Ovo je ekskluzivno rješenje koje nudi jedinstven doživljaj.

  • MAKSIMALNA SNAGA: 147 kW (200 ks) a 7.000 g/min
  • MAKSIMALNI OKRETNI MOMENT: 205 Nm (20,9 kgm) a 6.400-6.600 g/min
  • POTROŠNJA: 7,8 lit./100 km*2 (6MT)
    7,1 lit./100 km*2 (6AT)
  • EMISIJA CO2: 180 g/km*2 (6MT)
    164 g/km*2 (6AT)

2-litarski motor Subaru Boxer DOHC

Ovaj motor od 200 KS doista uživa dok radi. S plošnim okretnim momentom i snagom od 100 KS po litri, bit ćete sigurni da ćete u svakom režimu motora imati svu moguću snagu, a istovremeno smanjiti emisije štetnih plinova i štititi okoliš.

Ovjesi i performanse

Novi, i potpuno neovisni, ovjesi naglašavaju brzinu odziva koju SUBARU BRZ nudi. Prednji ovjesi Mac Pherson čine automobil snažnijim, nude osjećaj izravne kontrole i omogućuju da MOTOR BOXER SUBARU bude postavljen još niže. Izvedba oscilirajućih dvostrukih poprečnih ramena stražnjih ovjesa poboljšava prianjanje guma uz podlogu. Sve ovo nalazi se u automobilu koji nudi maksimalnu udobnost i stabilan je u vožnji.

LSD Torsen*1

Ono što razlikuje SUBARU BRZ od ostalih automobila jest njegova preciznost u svakom zavoju. Napredni samoblokirajući diferencijal Torsen pomaže vam da, pri velikim brzinama u zavojima, zadržite putanju i kontrolu.

Pravi sportski prijenos

Postavljen simetrično, MOTOR BOXER SUBARU drži koljenasto vratilo motora u osi s prijenosnim vratilom. Rezultat je stabilna i okretna vožnja. Stražnji pogon ostavio je dovoljno mjesta da se motor povuče još malo unatrag, što omogućuje potpuno preciznu kontrolu, bez obzira na stil vožnje. Na ovu dinamičnu platformu spojili smo novi sustav upravljanja koji je brži i izravniji, a dizajniran je tako da precizno reagira na tvoje naredbe.

Koristite zrak u svoju prednost

Aluminijski spojler daje ovom automobilu elegantniji, ali i agresivniji izgled, a istovremeno poboljšava i njegovu aerodinamičnost. Forma spojlera omogućuje izravan protok zraka, kako bi se zadržala najbolja moguća učinkovitost. Nadalje, snaži aerodinamičko opterećenje, čime se dobiva bolja kontrola i stabilnost, čak i pri velikim brzinama.

*1 Torsen je zaštićeni žig tvrtke JTEKT Corporation.
*2 Potrošnja goriva i emisija CO2: in accordo con EC715/2007-2015/45W.

© SUBARU CORPORATION. Sva prava pridržana. | Subaru Italia S.p.A.
Sjedište; Ala (TN), L.go Negrelli 1, C.A.P. 38061 Temeljni kapital: 2.600.000 €
Upravno sjedište: via Montefeltro 6/A – 20156 Milano
Društvo je podređeno upravljanju i usklađivanju društva Subaru Europe N.V/S.A
P.IVA 01188480220 Dioničko društvo s jednim članom društva.